Zotte Romantische optreden moet je gezien hebben!

Robbert, een bevoorrechte jongeman van adeldom doet zichzelf voor als bestuurder als hij bij toeval een debat hoort tussen de mooie, wilde en rebelse Kit en haar welopgevoede vriendinnen. Haar vrienden verzekeren dat ze iemand van stand altijd zouden identificeren en zich dan ook nimmer in zouden laten met iemand beneden hun stand.

computerbril

Robbert gaat het spelletje spelen en vraagt een van zijn schoolvrienden die geheel niet van adel is zich voor te doen als de jonkheer. Als Kit en de chauffeur afspreken dat Robbert haar zal leren rijden en zij hem Engels zal leren praten vormt zich een spel van liefde, afgunst en misleiding in een warme landerige omgeving.

De zomertijd van 1923.

Kit brengt haar zomervakantie door op de Veluwe op het landgoed van haar oom,tante en haar nichtje Lenie. Lenie heeft haar vriendin Mia uitgenodigd terwijl Kit haar vriendin Dot heeft meegenomen. Als de tieners gezellig gaan picknicken bestuurd Lenie de auto.

Kit wil ook heel graag van haar oom leren autorijden tijdens haar vakanantie, doch haar oom voelt daar niks voor. Kit is tamelijk wild en uitbundig; niet zo zorgvuldig als Lenie zijn dochter. Ella Heuveling, een jongedame uit de buurt, gaat ook mee picknicken. Zij heeft gehoord dat het buitenverblijf Sonnewende is verhuurd aan jonkheer Robbert Johannes Padt van Heijendaal en vier mede-studenten..

Ella blijkt zeer onder de indruk te zijn van zijn oud adellijke afstamming. Bij de picknick beweert zij dat herkomst en standing zich nimmer verloochenen. Enkel al aan de handen kan zij de komaf van iemand thuisbrengen.

Mia en Lenie zien nogal op tegen de wat oudere Ella en zijn het dan ook volledig met haar eens. Volgens Kit en Dot is dit allemaal grote onzin. Echter Kit is in een baldadige bui en kakelt blij mee om de boel nog wat meer op te stoken. Dat brengt Ella tot de plechtige uitspraak dat ze nooit zou kunnen omgaan met iemand beneden haar stand.

Waarop Kit jubelt “Ik zeker niet”, met een vette knipoog naar Dot. Op dat ogenblik komt er een jongmens in een kaki motorpak met een pilotenzonnebril achter een bosje vandaan en vraagt naar een autobedrijf in de nabijheid. Vieze handen en een nog vuilere zakdoek. De jongeling stelt zich voor als de bestuurder van Jonkheer Padt van Heijendaal.

Als hij wegrijdt roept Ella dat zij allang doorhad dat hij geen heer was, waarop Kit fel terugketst dat zij het nou juist een erg aantrekkelijke jongeman vond met een sympathiek gelaat en lieve ogen .

De meiden weten echter niet dat de chauffeur eigenlijk Jonkheer Padt van Heijendaal zelve is. Hij kreeg pech met zijn wagen en heeft het gehele gesprek van de tieners over herkomst kunnen horen. Dat was voor hem een aanleiding deze schapen eens een lesje te leren.

Weer terug op Sonnewende vertelt hij het gehele verhaal aan zijn vrienden. Een van hen moet zich nu voordoen als de jonkheer. Het wordt Gerrrit Jan Loots; de niet zo mooie maat met veel langdradige en saaie vertellingen.

Wanneer de wichten tenslotte officieel kennismaken met de heren van Sonnewende, zijn zij in de veronderstelling dat Gerrit Jan de jonkheer is en Robbert zijn wagenbestuurder. Mia, Lenie en Ella gaan volkomen op in de houterige Gerrit Jan, die nog nooit zoveel interesse van het vrouwelijk soort heeft gehad. Voornamelijk Ella slooft zich buitensporig voor hem uit. Enkel Kit en Dot lopen niet warm voor de Jonkheer.

Kit ziet haar kans schoon om toch nog rijlessen te nemen deze zomer. Zij vraagt de jonkheer of deze het haar niet kan eigenmaken. Gerrit Jan moet bekennen dat hij niet kan rijden, hij bezit namelijk een chauffeur. Nou, dan kan hij het mij evengoed leren, concludeert Kit.

Terwijl Ella het hart van de jonkheer tracht te winnen, krijgt Kit rijles van de chauffeur met het mooie gezicht en de aardige ogen. Ze zetten allebei hun splinternieuwe pilotenbril op en Kit en de chauffeur beginnen mekaar aardig te vinden gedurende hun ritjes door de Veluwe. Robbert is speciaal erg ingenomen met het feit dat hij uiteindelijk een meisje leert kennen zonder dat zij van zijn afkomst op de hoogte is.

Hoe meer hij met het bedrog doorgaat hoe vervelender de resultaten zullen zijn maar Gerrit Jan begint zich desalniettemin met de dag vertrouwder te voelen in zijn nieuwe rol en (meer info) wil er zo lang als kan van genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *